En dag på Ölands vägar

God kväll från Öland! 
Inatt har det regnat en del. Det har smattrat mysigt på taket och jag har sovit bra inatt! Varmt och skönt med Phillip tätt intill. Blev rätt paff när jag slog upp ögonen "på riktigt" i morse och upptäckte att klockan var kvart i nio! Frisk luft gör susen 🌞.
Vi gick upp, gick till servicehuset och kokade upp vatten och promenerade sedan tillbaka till vår plats och åt frukost. Det råder eldningsförbud så tyvärr får vi inte använda vårt Trangiakök.
Idag blev det kokt ägg samt råggröt med kanel och äpple till Philip och risgrynsgröt med hallon till mig. Själva grötarna är från Philips förråd av frystorkad mat. Man bara tillsätter varmt vatten, försluter påsen och väntar. 10 minuter senare har man mat på bordet 👌😊.
Sen ville vi ut på vägarna så vi satte oss i bilen och drog tvärsöver ön, söderut till Havtornsgården.


Jättemysigt ställe med café och gårdsbutik med massor av lokalproducerat. Jag kom ut med detta:
Öländskt vetemjöl, öländsk rapsolja, torkade havtorn (det måste vi prova mamma!) och två kardemummasnurror med smak av havtorn. Sen korsade vi tvärsöver tillbaka till västra sidan. Där impulsstannade vi på Mysinge hög.

Sedan vidare till Borgholms slott. Jättemysigt och uppskattat.



Sedan for vi norrut för dagens sista stopp: Byrums raukar. Det var år och dar sedan jag såg raukar så det var bara ett måste. Så häftiga formationer! 




Sen var vi trötta i de små benen så då var det dags att vända hem. Vi var tillbaka på campingen halv sex och då spände vi tältet och sedan gjorde vi mat i servicehuset. Idag blev det vakuumförpackad mat i form av pasta med kycklingköttbullar i kryddig sås samt lite skivad slanggurka. Mums i magen efter en dag på färd!

Nu har vi krupit in i tältet och ska varva ner. Läsa lite, småprata lite och lösa lite gåtor i vår gåtbok. Över och ut!

Kommentarer:

1 Muu:

Åh så spännande det var att läsa allt detta. Jättefina bilder 😍. Lite nyfiken på vilken camping ni ligger på

Kommentera här: