Spinning-hierarkin

Det finns en väldigt tydlig hierarki och gruppering på måndagsspinningen, det vill säga den spinning jag går på. Så här ser det ut:
 
Längst fram på rad ett har vi:
  • Alfahanarna: Ett gäng 50+ gubbar som tävlar mot varandra. Om en reser sig upp och börja cykla i "treans växel" som det kallas hakar alltid de andra på. Annars kan ju någon tro att de som sitter är "sämre".
  • "Elittränarna": Eller ja, de tror att de är det. Det finns främst två stycken sådana. De går på dubbla pass, så innan spinningen har de varit på styrketräning eller indoor walking och kommer färdigsvettiga till spinningen.
På rad två finner vi:
  • "Kan-inte-hålla-takten": Spinning bygger helt och hållet på att hålla takten till musiken, men denna rad består alltid av sådana där typer som cyklar jättesakta i en tempo-låt eller cyklar snabbare än takten under uppvärmningen.
  • Nybörjarna: De som är där för första gången och inte vill synas. Ofta är det kvinnor i 50 års åldern som "ska börja sitt nya liv". De går alltid ut för hårt och sitter som böjda bananer när det är tre låtar kvar.
Längst bak finner vi:
  • "Skrikarna": Jag hade (tyvärr) äran att sitta bredvid en sådan idag. De tror att de kan peppa alla oss andra genom att skrika i var och varannan låt. RRRRJJJJJAAAAAA! eller OOOoooOOOOOOO!! eller KOM IGEEEN!! kan det låta. Skitstörigt faktiskt. Han bredvid mig trodde han var så kungligt duktig där han försökte följa med i tempot och sina egna peppande skrik. I sådana lägen blir jag tävlingsinriktad så jag körde nått jävulskt när han inte orkade cykla ståendes längre. HAHA ÄGD!
  • Vi normala: Vi som bara vill gå på spinning, bli svettiga och sedan gå hem. Vi märks inte, hörs inte och har inga utmärkande egenskaper.    
Så ser det oftast ut! Sen någonstans i blandningen finns "entusiasterna" som gått "all in" i spinningen. Det är oftast gubbar nära 60 år som har äkta spinningskor, tighta cykelbyxor med pungskydd samt inbyggda gelépads för att det ska vara mjukt för rumpan. Säga vad man vill men män i tighta shorts är inte så iögonfallande. Och speciellt inte när shortsen har utstickande skyddande delar.
 
Ja, nog om det! Jag har precis fått i mig mos och korv efter träningen och nu kollar jag Badhotellet säsong 2. Försöker komma ikapp så att jag kan följa säsong 3 på tv4. Dagen idag har väl varit ok, kändes som en ovanligt seg måndag faktiskt. Det har jobbats med projektet idag så jag har ringt ett par samtal och lite sånt. Har även fått reda på både hemtenta och tenta idag och det blev grönt ljus. Skönt!
 
Nu har jag inte tid mer! Hörs imorgon, vilket för övrigt är första mars. FÖRSTA VÅRMÅNADEN, jippie!
 
(Ps till mamma: Jag skulle nog inte planterat min indiankrasse så tidigt. När jag kom tillbaka till Lund igår och tittade i miniväxthuset visade det sig att 2-centimetersgrodden nu är uppskattningsvis 17 cm. WOOPS).