Termin 3

Idag är en milstolpe nådd. För första gången sedan jag klev in genom universitets portar för exakt 6 år sedan har jag nått termin tre. ÄNTLIGEN! Kan inte fatta att det på dagen är sex år sedan jag, som liten nittonåring, skrev in mig på sjuksköterskeutbildningen. Inte hade jag trott att jag nu, så många år senare läser tredje terminen på miljövetenskapliga programmet. Men här är jag nu! Idag inleddes ett nytt kapitel. Kapitel kemi. 
   Dagen började med sovmorgon med Philip. Kvart över tio drog jag till stan och åt frukost med några från klassen. Blev ett smörrebröd med räkor och ägg, mums! Sedan traskade vi till kemicentrum och satte oss i sal A, tillsammans med 110 andra. Vi miljövetare ska nu läsa två kurser parallellt, Allmän kemi och organisk kemi. Den organiska kemin ska tydligen vara en riktig plåga, alla säger samma sak. 
Efter introduktionen blev det köp av ett kurskompendium samt ett besök till Ekologihuset för att hämta ut en labbrock. Här i Lund är det så att institutionen du tillhör bistår med en labbrock så den får man med sig hem.
   Efter hemkomst har jag läst igenom kompendiet, lagat bananpannkakor till matlåda imorgon och bestämt träff med en köpare och en säljare av kurslitteratur. Resten av dagen ska jag bara ta det lugnt. Det lär ju inte bli så mycket av den varan de närmsta tio veckorna. I morgon skola 8-15, sedan köpa bok, hem och träna på kvällen.