En rejäl rensning hör hösten till

Det är riktigt höstmysigt utomhus! Det gillar jag. Ljusen är tända och filmen är på. Vi tar en liten paus från filmen nu då Philip spanar in sitt nya köp - bluetooth-hörlurar för 2000 kr. Ja ni läste rätt! Det finns tydligen inga som är "bra" under det priset. Hm, jag undrar jag. Men det gör mig ingenting. Förutom att ha gemensam ekonomi lägger vi varje månad undan 2000 kr på våra egna sparkonton som vi kan lägga på det som faller oss in. Tydligen föll det Philip i smaken att köra på hörlurar. Inte helt felprioriterat kan jag tycka. De han har nu får ofta "fnatt" och ringer upp Philips kontakter i tid och otid. Idag har de ringt upp Folksam 3 gånger till exempel, haha.
Idag har varit en väldigt bra dag. Vi började dagen med god frukost. Jag åt kokt ägg, macka och yoggi med hemgjord granola och havtorn. 
Sen har vi småmyst inomhus, dvs kollat lite tv och spelat spel. Det funkar för mig i ett par timmar men sen börjar det klia i fixar-fingrarna. Bad Philip hänga med mig ned till förrådet (går aldrig ner där själv, är för rädd för spindlarna!). Upp kom vi med en flyttlåda. Nu skulle här rensas! Har känt ganska länge att lägenheten hyser kläder och föremål som inte längre används och kan skänkas. Philip hakade på och snart hade vi fyllt hela lådan!
Måste säga att Erikshjälpen fick sig en riktig godispåse med fina grejer! Vi lämnade böcker, sällskapsspel, ljuslyktor, tangentbord, datormus, oanvänd kakburk, bordsunderlägg i tyg, vispskål, en oanvänd fejk-Burberryplånbok, festperuker, dataspel, blurayfilmer, dvdfilmer, kläder, skor, krukor med mera. Men det är lika bra att någon annan kan få nytta av sådant som vi aldrig använder. Det öppnade upp för mer plats i vår bokhylla och nu fick jag plats med mitt finfina köp från Mallorca - handmålad keramik som jag tyckte var så fin! Och snordyr, men skit i det!
När vi var klara med rensningen gick vi ned till bilen och slängde tre påsar skräp, sedan åkte vi först till Coop och lämnade in småelektronik (två mobiltelefoner). Därefter stack vi till Erikshjälpen och skänkte den överfulla lådan, till Mediamarkt och köpte hörlurarna och sedan hem. Det är så skönt att ha gjort rensningen och med tanke på att vi fyllde en hel flyttkartong samt slängde tre påsar skräp så var det välbehövligt. Jag hittade även ett nytt duschhuvud till duschen så nu har vi nytt där också. Tänk vad man kan hitta!
Nu är vi här och myser vidare in i torsdagskvällen. Imorgon är det fredag och den ska gå i lugnets tecken. Vi hoppas på regn, det är ju så mysigt! Just det ja. Och tvätta ska vi också. Lika bra att få det gjort innan jobbet drar igång igen.